Europea Presse

Europea Presse

Europea Presse

La agencia que vive las noticias

Primer acord institucional per a la millora de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona

BARCELONA CIUTATPostado por ALBERT LOASO lun, marzo 06, 2017 18:27:04
A partir de l’1 de desembre es restringirà el trànsit a furgonetes matriculades abans de l’1 d’octubre de 1994 i turismes d’abans de l’1 de gener de 1997, en situacions d’episodi ambiental a 40 municipis de l’entorn de Barcelona

A la Zona de Baixes Emissions Urbanes intrarondes aquesta mesura serà extensiva a tots els turismes i furgonetes amb etiqueta vermella, els que no han rebut l’etiqueta de la DGT

A partir de l’1 de gener del 2019 la restricció a furgonetes d’abans de l’1 d’octubre de 1994 i turismes d’abans de l’1 de gener de 1997 s’estendrà a tots els dies feiners, amb o sense episodi

L’acord afecta l’Àmbit-40, que són els municipis declarats “Zones de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric”. L’integren Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, i Sant Fost de Campsentelles.

Plans de millora de la qualitat de l’aire

El Govern va aprovar el setembre de 2014 un Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire que detalla un seguit d’actuacions en tots els sectors, especialment en la mobilitat, en l’Àmbit-40. També les administracions locals, en el marc de les seves competències, han implementat estratègies en aquest sentit, com per exemple el Pla de millora de qualitat de l’aire de Barcelona 2015-2018, el Programa metropolità de mesures contra la contaminació atmosfèrica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els plans de millora de la qualitat de l’aire elaborats pels municipis de més de 100.000 habitants de la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèrica, o el Pla supramunicipal d’acció per a la millora de la qualitat de l’aire del Vallès Oriental, que comprèn 17 municipis.

Reykjavík serà la ciutat convidada per la Mercè 2017

BARCELONA CIUTATPostado por ALBERT LOASO jue, enero 26, 2017 18:23:45


Reykjavík serà la ciutat convidada de la Mercè 2017, que se celebra del 22 al 25 de setembre d’enguany.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha fet arribar una carta formal d’invitació a l’alcalde de la capital islandesa, Dagur B. Eggertsson, convidant la ciutat a coprotagonitzar la festa major de Barcelona. Colau destaca a la seva missiva que “ambdues ciutats han forjat els seus perfils a través de la cultura i la creativitat”, i ha remarcat que les dues són ciutats de la Literatura UNESCO. L’alcaldessa ha valorat també el tarannà de la ciutat islandesa, i especialment el seu compromís cívic per promoure la democràcia i la justícia social en un context particularment complicat.

A més, Ada Colau ha posat en valor la festa major de la Mercè, com “l’esdeveniment cultural i artístic més important, que organitza anualment l’Ajuntament”, que “té lloc a diversos espais emblemàtics de la ciutat i on els ciutadans i ciutadanes esdevenen protagonistes”.

La ciutat de Reykjavík ha rebut amb il·lusió aquesta invitació, i des de l’Ajuntament ja es prepara per a mitjan de febrer, la visita d’una delegació de Barcelona, encapçalada pel tinent d’Alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, que viatjarà fins a Reykjavík per fer els contactes i bastir un bon programa cultural perquè a la propera Mercè tothom pugui conèixer més sobre la cultura islandesa.

L’Ajuntament de Barcelona se solidaritza amb les víctimes de l’accident del tren Alvia de Santiago

BARCELONA CIUTATPostado por ALBERT LOASO jue, enero 26, 2017 18:19:40

L’Ajuntament de Barcelona demanarà al govern de l’Estat que encarregui a una comissió d'experts i tècnics independents la recerca dels fets que van provocar, el 24 de juliol de 2013, l’accident ferroviari d’un tren Alvia que va descarrilar prop de Santiago de Compostel·la, amb el resultat de 81 persones mortes i 145 ferides. La sol·licitud està recollida en una declaració institucional que es presentarà aquest divendres al plenari municipal, on també se sol·licita a l’estat l'obertura d'una comissió d’investigació en seu parlamentària per esgrimir possibles responsabilitats polítiques.

L’alcaldessa, el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Transparència i Participació, Jaume Asens, i els representants dels grups municipals han rebut avui una delegació de la Plataforma de Víctimes del Alvia 04155, que ha denunciat, per mitjà d’un dels seus portaveus, Victor Taibo, “la falta de sensibilitat de les autoritats i una incomprensible situació de desemparament que viola els seus drets més bàsics com a víctimes i familiars d'aquest terrible succés”.

EL PREGÓ DE LA MERCÈ

BARCELONA CIUTATPostado por ALBERT LOASO vie, septiembre 23, 2016 13:31:07
El pregó de de l’escriptor Javier Pérez Andújar ha donat aquesta tarda el tret de sortida a les festes de la Mercè, en un acte presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.


Des d'avui i fins diumenge centenars d’activitats ompliran els carrers i places de la ciutat, aquest any amb els nous escenaris del Parc de la Trinitat i la Fabra i Coats, entre altres propostes novedoses, i amb París com a ciutat convidada.


Barcelona restaura els medallons del sostre de la Sala Hipòstila del Park Güell

BARCELONA CIUTATPostado por ALBERT LOASO sáb, agosto 06, 2016 13:26:00
L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat els treballs de consolidació estructural i restauració, dels medallons dels quatre Sols (un per a cada estació de l’any) del sostre de la Sala Hipòstila del Park Güell de Barcelona. Aquestes obres de reforç i reposició dels medallons del sostre de la Sala Hipòstila, s’han efectuat després que l’any 2013 s’hagués de fer una actuació d’urgència fruit d’uns despreniments, fet que va mantenir els medallons tapats i protegits per raons de seguretat.

Procés de restauració dels Sols de la Sala Hipòstila

Per fer aquest treballs, prèviament, un equip de restauradors ha realitzat el complex treball d’extracció de la “pell” de trencadís de vidre original dels medallons. Cadascun dels quatre Sols es va subdividir en 24 fragments per garantir la seva conservació durant els processos de restauració i reposicionament al lloc original.

Un gran equip multidisciplinari ha treballat per la consolidació de les estructures que conformen els suports dels medallons a través d’un sistema de fixació amb xarxes especials d’acer inoxidable.

Paral·lelament al desenvolupament dels treballs estructurals, s’han restaurat els fragments extrets al laboratori, on s’han netejat en profunditat i s’han adequat per a la seva reposició. L’espectacularitat dels reversos originals del Sols i l’ús d’una gran varietat d’objectes de vidre de l’època que Josep Maria Jujol inseria en aquests mosaics de trencadís ha servit per entendre els efectes visuals i jocs de colors que feia servir l’arquitecte. A més a més, s’ha descobert quins van ser els materials que es van usar per fer els Sols: peus de copes, servidores de vidre tallat, taps d’ampolles de licor, ampolletes de perfum.

Un cop finalitzats els treballs de restauració es van reposar els Sols de trencadís amb la mateixa localització exacta de cadascun dels fragments en que es va subdividir el mosaic a la fase d’extracció.

Aquesta operació va ser realitzada per l’equip de restauradors mitjançant un sistema de morters adhesius i xarxes de polièster, prèviament testats i validats pel Laboratori de Materials de la Universitat Politècnica de Catalunya, per garantir l’estabilitat, reversibilitat i conservació dels materials que formen aquests mosaics de trencadís de vidre tan únics i especials. Recuperant així els jocs visuals de llums, colors i reflexes que els quatre Sols donen a la Sala Hipòstila durant les diferents hores del dia.

El sostre està format per petites cúpules ornamentades amb originals plafons de trencadís ceràmic per Josep Maria Jujol, col·laborador de Gaudí. Les tasques de restauració d’aquests elements tan representatius del parc, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1984, s’han fet sota la supervisió del Departament de Patrimoni Arquitectònic, Històric i Artístic de l’Ajuntament de Barcelona.
MÚSICA EN VIU A BARCELONA

BARCELONA CIUTATPostado por ALBERT LOASO mar, marzo 15, 2016 19:03:57
L'Ajuntament de Barcelona permetrà realitzar música en viu amplificada a espais amb llicència de bar, restaurant i cafeteria.


Es va fer una presentació davant dels mitjans per part de les autoritats municipals i el representants del sector de músics.

Els ponents foren d'esquerra a dreta: Daniel Granados per part del sector de músics; Gala Pin, regidora de participació i districtes; Berta Sureda, comissionada de Cultura i Jaume Asens Tinent d'Alcalde de Drets de ciutadania, Participació i Trasparència.


Aquesta iniciativa permetrà reconèixer la feina que es feia de forma al.legal o ilegal, segons va manifestar D. Granados.
Els locals que estiguin complint les condicions de seguretat i insonorització podran distingir-se amb una categoria de MUSICA VIVA.
Jaume Asens va manifestar que es vol corregir una situació que fins ara no permetia el foment de la música en viu i a partir d'ara els creadors musicals podran tenir feina en altres locals que no tenien la llicència adequada.
Berta Sureda va manifestar que l'Institut de Cultura ha decidit reconèixer el valor cultural i social de la música en viu.
L'adaptació de la ordenança es preveu que estigui preparada abans de finals de març i tenir varis locals amb llicència de restaurant, cafeteria o bar amb l'etiqueta de música en viu a on es permetrà actuacions de música en directe amplificada.

Text i Foto: Albert LoasoBarcelona crea un grup de treball per abordar el model de futur del Zoo

BARCELONA CIUTATPostado por ALBERT LOASO jue, marzo 03, 2016 21:54:44

L’Ajuntament de Barcelona ha creat el grup de treball: “Model de futur del Zoològic de Barcelona” per debatre quin ha de ser el model de futur del Zoo de la ciutat.

L’objectiu del grup de treball és definir i implantar un nou model de parc zoològic, adaptat a les necessitats actuals de la ciutadania i basat en el màxim benestar dels animals, potenciant la funció pedagògica i educativa que han de tenir aquests espais.

El grup de treball està format per experts: biòlegs, veterinaris, filòsofs, psiquiatres, pedagogs i comunicadors; entitats animalistes: Anima Naturalis, F.Franz Weber, Faada, Libera, Fundació Jane Goodall, Adda, Depana; tècnics del Zoo; el comitè d’empresa del Zoo; la FAVB; els grups polítics municipals; la comissionada d’Ecologia i el comissionat d’Educació.L’alcaldessa entrega la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a l’Escola Pia de Catalunya

BARCELONA CIUTATPostado por ALBERT LOASO mar, febrero 16, 2016 19:48:18L’alcaldessa, Ada Colau, ha lliurat avui la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a l’Escola Pia de Catalunya, en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, on també ha participat el comissionat d’Educació i Universitats, Miquel Àngel Essomba.

La medalla l’ha recollit el director de l’Escola Pia Sant Antoni, Ramon Beringues, qui ha recordat la recent celebració dels 200 anys de l’obertura del centre, “200 anys de transformació de la societat a través de l’educació, acompanyant el creixement de Barcelona des del Raval” i “no només des del món escolar, sinó també a través del lleure, del voluntariat i l’associacionisme”.


Siguiente »