Europea Presse

Europea Presse

Europea Presse

La agencia que vive las noticias

XIV Fira Medieval d'Oficis

FIRES PROPULARSPostado por ALBERT LOASO dom, noviembre 22, 2015 17:28:08Els passats 14 i 15 de novembre la vila de Súria va organitzar per quatorzena vegada, la fira medieval d'oficis.
Aquesta fira es diferència d'altres per trets característics, l'entorn de la vila antiga que conserva el seu esperit medieval. Súria conserva la vila antiga situada a dalt del turó murallada, amb vistes sobre el pas del riu Cardener, pas important per controlar el tràfic de la sal. El seu castell que guarda la vila i la protegeix en cas d'assalt. I l'església dedicada a la Verga del Roser.
Durant aquests dies, els diferents oficis; ferrers, filat de la llana, el treball amb la fusta per fer-ne utensilis de cuina, l'antic torn d'una volta romana, els mags, els bufons, els músics, els cansaladers, el forners de pa, i d'altres.
Durant la fira destaquen la trobada de pubilles, hereus i fadrins vinguts d'arreu de les contrades i viles properes, vestits de vint-i-un botons.
També es representa l'entremès dels Salats, que ve a ser una remembrança de com es va descobrir en temps remots la muntanya de sal i el començament de la importància d'aquesta vila que sempre ha viscut en torn d'aquest mineral.
Així carrerons i places s'omplen d'olors, artesans i oficis, amb la companyia de la música, les danses i espectacles evocadors d'aquella època.

Els musics obren el seguici d'autoritats


Els mags presenten noves il.lusions

Sorprenem als bufons baixant per l'escala

La forja i el mall dobleguen el ferro

Els salats rememoren la història de Súria

Pubilles i fadrins fan la seva trobada

Text i fotos: Albert Loaso