Europea Presse

Europea Presse

Europea Presse

La agencia que vive las noticias

MIRALDA MADEINUSA - MACBA

CULTURAPostado por ALBERT LOASO mar, noviembre 01, 2016 23:49:13
Del 22 d'octubre al 9 d'abril 2017, es presenta al MACBA, l'exposició MIRALDA MADEIN USA. Aquesta exposició és un recull d'obres que l'artista Antoni (Terrassa, 1942) va desenvolupar en la seva estada als Estats Units.
Es poden veure la totalitat dels projectes realitzats per l'artista, que van del 1972 fins als any noranta.

SANTA COMIDA
SANTA COMIDA recull la fascinació de Miralda per la santeria, es pot veure separadament de la resta a la Capella MACBA. Es va presentar per primer cop el 1984 al Museo del Barrio de Nova York. Reflexiona sobre les relacions d'imposició del cristianisme i els mecanismes de supervivència de la religió ioruba a través de la simbologia de l'ofrena i el menjar.
S'acompanya aquesta obra el gran tapís confeccionat amb teles africànes que va ser presentat a l'Expo 200 de Hannover.HONEYMOON PROJECT
Aquest projecte fomenta les bodes imaginàries entre l'estàtua de la Llibertat de NY i el monument de Colom del Port de Barcelona. Situats a la mateixa latitud, fan intercanvis des de 1492 que connecten Europa amb l'anomenat " Nou Món" alhora que simbolitzen la llibertat i la conquesta.
Un acord entre els alcaldes de les dues ciutats signat el 1987 en tres penques de bacallà sec; i Monuments Parabòlics, a on les dues estàtues estan dins de dues antenes parabòliques.


Altres muntages de l'exposció són, New York-Miami; Food Situation for a Patriotic Banquet; Breadline; Wheat & Steak i El Internacional Tapas Bar.

Miralda davant de Breadline


El Internacional Tapas Bar. El primer autèntic restaurant de tapes als EEUU, situat a Nova York, amb col·laboració amb Montse Guillén


Food Situation for a Patriotic Banquet


Text: Albert Loaso
Fotos: Albert Loaso i altres