Europea Presse

Europea Presse

Europea Presse

La agencia que vive las noticias

FESTA MAJOR D'ARGENTONA

FESTES PROPULARSPostado por ALBERT LOASO mié, septiembre 09, 2015 17:38:17
LA FESTA MAJOR D'ARGENTONA - LA FIRA DEL CÀNTIREl dia 4 d'agost, es celebra a Argentona la festa major dedicada a Sant Domingo. Aquesta festa té algunes singularitats que la fan única.
Tot arrenca de la tradició de la benedicció de les aigües de la font de Sant Domingo, a on antigament els vil.letans anaven a buscar aigua de la font amb els seus càntirs.
Cal dir que Sant Domingo es venerat a molts indrets de casa nostra, com a patró de les aigües, i tal dia com avui a molts pobles i ciutats la gent anava amb els càntirs a recollir l'aigua creguda que duia salut.
A Argentona segueixen amb la tradició, beneixen l'aigua de la font de Sant Domingo, i perquè els assistents puguin endur-se aigua beneïda, l'associació de festes presenta un càntir anual com a record de la festa, per qui vulgui endur-se aigua de la font i gaudir de bona salut.
A més a més, la vila es guarneix pel carrer Gran amb càntirs gegants decorats per artistes invitats.

La benedicció de l'aigua a la font de Sant Domingo
La benedicció dels càntirs de la festa 2015


Càntirs monumentals decorats per artistes

Un altre moment de la festa, no menys important és la cercavila de gegants, formats pels Senyor de Burriac, ella porta el càntir a la mà. L'any 2001 la colla gegantera, va presentar tres nous gegants, el Dr. Calvo, metge argentoní molt estimat a la població i que havia mort l'any anterior, els Senyor de l'Aiguanaf, representen un conegut enginyer ferroviari que va venir amb la seva dona per fer la línia fèrria Barcelona-Mataró i que desprès van muntar una destil.leria.


Els gegants i capgrossos esperant el final de l'ofici religiós, per iniciar la cercavilaLa cercavila de gegants i capgrossos

Un altre dels moments més esperats per la gent, és el concurs d'aixecada de càntirs. El concurs consisteix en aixecar de forma hàbil, tot fent un glop, càntirs des de 10 quilos fins els 200. El concurs es celebra en categories masculina i femenina. Per participar en el concurs calen tres coses, a més d'un bon calçat, força, habilitat i bona sort.
Els guanyadors d'aquest any, 130kg. ella i 150kg. ell
Altres moments del concurs
Lliurament de premis

Text i fotos: Albert Loaso

Fill in only if you are not real

Se permiten las siguientes etiquetas XHTML: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. No se permiten estilos CSS y Javascript.